ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 20 octombrie cetățenii vor fi așteptați la referendumului privind aderarea R. Moldova la UE

12:11 | 19.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Pe 20 octombrie 2024 în țara noastră vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de Igor Grosu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, fracțiunea PAS a înregistrat în Legislativ proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului.

El a menționat că la referendum cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Grosu a precizat că Legislativul desfășoară toate procedurile necesare pentru procesul electoral. El a spus că plebiscitul va determina clar în ce direcție  va merge Republica Moldova, iar decizia cetățenilor va fi consfințită în Constituție.

El a îndemnat forțele politice și reprezentații societății civile să se implice activ în campania de informare pentru referendum.

img24002882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!