ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul 112 a demarat o campanie de informare a copiilor și adolescenților

10:47 | 20.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În următoarele săptămâni, elevii din școli vor fi informați, în cadrul campaniei de cunoaștere și promovare a numărului de urgență 112, despre situațiile când pot apela numărul unic de urgență 112, ce trebuie să spună operatorului și cum să recunoască o urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciul 112, “Campania de cunoaștere și promovare a numărului de urgență 112” reprezintă un program de informare desfășurat de Serviciul 112, în rândul cetățenilor, despre funcționalitatea serviciului național unic pentru apelurile de urgență din Republica Moldova. Aceasta urmărește responsabilizarea privind folosirea corectă a numărului unic de urgență 112 și are ca obiectiv limitarea apelurilor care nu reprezintă o urgență reală.

Conform sursei citate, primele întâlniri cu elevii au fost deja organizate la instituțiile de învățământ din Fîrlădeni, Căușeni și Zubrești, Strășeni.

img24003685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!