ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria va oferi R. Moldova 2 mln de euro pentru reducerea sărăciei

11:36 | 23.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de 2 milioane de euro din partea Guvernului Austriei pentru realizarea unui nou program de suport pentru reducerea sărăciei. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care a avut o întrevedere cu omologul său austriac, Johannes Rauch, la Viena, informează MOLDPRES.

Oficialii au discutat despre oportunitățile de susținere a sistemului de protecție socială din Republica Moldova.

„I-am mulțumit lui Johannes Rauch pentru susținerea necondiționată și suportul continuu acordat țării noastre, pentru frumoasa colaborare pe dimensiunea socială și mi-am exprimat dorința de a continua colaborarea prin noi proiecte de asistență, schimb de experiență și consolidare a capacităților instituțiilor publice din sistemul social”, a afirmat Alexei Buzu.

Astfel, grantul nerambursabil va contribui la dezvoltarea măsurilor pentru reducerea și prevenirea sărăciei sau pentru atenuarea consecințelor socio-economice negative ale crizelor multiple pentru persoanele afectate de sărăcie și grupurile vulnerabile. Totodată, programul prevede asigurarea disponibilității, calității și accesibilității serviciilor de îngrijire și sănătate.

„Acesta include măsuri pentru incluziunea socială, măsuri pentru promovarea unei vieți independente, fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități, prevenirea și combaterea violenței de gen. De asemenea, programul prevede măsuri pentru combaterea sărăciei copiilor și promovarea sănătății și bunăstării copiilor. La fel, sunt incluse măsuri pentru securitatea socială a grupurilor vulnerabile și afectate de sărăcie și extinderea sistemelor de protecție socială”, a menționat Alexei Buzu.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, efectuează în perioada 22 - 24 mai o vizită de lucru la Viena, Austria.

img24003805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!