ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Record naţional ucrainean: Cel mai mare Drapel al Republicii Moldova în Ucraina este arborat în regiunea Odesa

12:51 | 24.05.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Drapelul Republicii Moldova a fost subiectul unui nou record înregistrat la Consiliul naţional al recordurilor din Ucraina. Flamura ţării noastre a notat nişte caracteristici de premieră pentru țara vecină şi a fost arborată în cadrul Conferinței regionale „Hubul Tehnologic Basarabean - Motorul Transformării Digitale înainte de Aderarea la UE a teritoriilor administrative de frontieră din sud-estul Republicii Moldova și regiunea Odesa, Ucraina”, care se desfășoară în perioada 23-24 mai 2024.

Evenimentul are loc pe teritoriul Pensiunii Eco-agroturistice „Frumuşica Nova” din comunitatea Borodino, raionul Bolgrad,  transmite MOLDPRES.

Recordul naţional al Ucrainei, Drapelul Republicii Moldova, înregistrat ca cel mai mare din țara vecină, este considerat de partea ucraineană „ca o mică mulţumire  pentru vecinii noştri moldoveni care demonstrează o susținere imensă Ucrainei, într-o perioadă foarte grea pentru ţară, după ce a fost invadată de Rusia”.

Drapelul Republicii Moldova, înscris în Cartea Recordurilor Ucrainei are o înălțime de trei metri şi o lățime de şase metri.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova, tricolorul, îmbină vechiul însemn al Principatului Moldovei, capul heraldic de bour, cu cele trei culori ale drapelului României care, asemănător celor ale Andorrei și Ciadului de asemenea tricolore albastru-galben-roșu, pare a fi fost parțial inspirat din drapelul Franței. Drapelul Republicii Moldova diferă de cel românesc prin proporția dintre lățime și lungime (1:2, al Republicii Moldova față de 2:3 al României), prin nuanța albastrului (cobalt în România) și prin prezența stemei Republicii Moldova pe culoarea galben.

Corespondent Lilia Grubîi, Ucraina

img24003846

img24003846

img24003846

img24003846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!