ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi: „Atât timp cât va continua acest război barbar împotriva Ucrainei, nu putem spera la îmbunătățirea relațiilor dintre R. Moldova și Rusia”

13:52 | 27.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Atât timp cât va continua acest război barbar împotriva Ucrainei, nu putem spera la îmbunătățirea relațiilor dintre Republica Moldova și Rusia. Declarația a fost făcut astăzi de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, în timpul unor discuții cu presa, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, dacă cu partenerii occidentali țara are cel mai înalt nivel al relațiilor de colaborare, atunci cu Rusia relațiile bilaterale sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.

„Acest lucru se explică cât se poate de clar. Este rezultatul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Este rezultatul uciderii copiilor, femeilor și bătrânilor. Sunt atacuri constante asupra orașelor din Ucraina. De asemenea, Federația Rusă a susținut separatismul în regiunea transnistreană timp de 30 de ani, a alimentat diverse grupări din Republica Moldova care au subminat stabilitatea și statul de drept. Totodată, nici laundromatul rusesc nu s-a făcut fără contribuția unor figuri de acolo”, a afirmat Mihai Popșoi.

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a prezentat astăzi rezultatele activității sale în cele patru luni de mandat. În timpul discuțiilor cu reprezentanții presei, oficialul s-a referit și la subiectele de actualitate.

img24003912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!