ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ConducereaPetru BEREGOI

La data de 9 ianuarie 2023, prin Ordinul Secretarului General al Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova a fost numit în funcția de director al Instituției Publice Agenția Informațională de Stat „Moldpres”.

De profesie este jurnalist, absolvind Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova în 2014. În 2016 a absolvit studiile de masterat, specialitatea Managementul Instituțiilor Media, obținând titlul de magistru.

A predat Jurnalismul de agenție, o perioadă scurtă de timp, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, după absolvirea studiilor de masterat.

Are o experiență profesională în domeniul mass media de 7 ani. A activat în mai multe instituții media din țară, inclusiv cadrul IP AIS „Moldpres”, unde și-a început cariera profesională. A participat la mai multe cursuri de formare profesională naționale și internaționale, unde a obținut certificate și diplome ce atestă capacitățile de dezvoltare personală.

Mai multe detalii găsiți în CV


Viorel BUZDUGAN

Născut la 25 octombrie 1971.

Este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea Științe Juridice, promoția 1994, și Magistru în Administrarea Afacerilor, promoția 2008 a Academiei de Studii Economice din Chișinău.

A activat în calitate de consilier juridic la mai multe publicații periodice și, începând cu 2001, a administrat, preponderent, mai multe companii poligrafice și mass-media.

Este angajat al Instituției Publice Agenția Informațională de Stat „Moldpres” din 2018, inițial în calitate de consilier juridic, apoi în funcția de șef al Direcției Prestări Servicii, iar la 2 ianuarie 2020 este desemnat Director adjunct al Instituției.

Mai multe detalii găsiți în CV

Șefii de Direcții 

Fidel GALAICO – Direcția Știri

Simion ROPOT – Direcția Monitorul Oficial

Rodica BOLEA – Direcția Prestări Servicii

Gheorghe GORIȚĂ – Direcția Analiză Financiară și Monitorizare