
Au fost desemnați câștigătorii Concursurilor Naționale pentru anul 2019 a Asociației Bibliotecarilor din Moldova
Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova a desemnat astăzi câștigătorii concursurilor naționale „Bibliotecarul Anului” și „Cele mai reușite lucrări în domeniul Biblioteconomiei şi Științelor Informării” pentru anul 2019, relatează MOLDPRES.
Potrivit președintelui Asociației Bibliotecarilor din Moldova, Elena Pintilei, concursul „Cel mai bun bibliotecar al anului” a fost instituit în scopul identificării și valorificării potențialului creativ al resurselor umane din biblioteci, amplificării imaginii şi poziției bibliotecarului în comunitatea profesională şi a utilizatorilor, promovării experiențelor reprezentative în domeniu, provocării unei competiții profesionale creative, orientată spre creșterea performanței în activitate și motivarea bibliotecarilor.
Astfel, de titlul „Bibliotecarul Anului 2019” s-au învrednicit următoarele persoane: Categoria biblioteci naționale: Rodica Gangura, bibliotecar principal, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”; Categoria biblioteci universitare, specializate – Olga Dascăl, bibliotecar, Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți; Categoria biblioteci municipale/raionale – Natalia Corghencia, șef sector, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, filiala Centrul Academic Internațional Eminescu; Lina Iftodi, șef filiala „Liviu Rebreanu”, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Chișinău și Categoria biblioteci comunale/sătești – Elena Cebotaru, șef bibliotecă, satul Drujba, raionul Ungheni și Marina Negru, bibliotecar principal, satul Chirca, raionul Anenii Noi.
Conform Elenei Pintilei, concursul „Cele mai reușite lucrări în domeniul Biblioteconomie și Științelor Informării” are ca scop stimularea activității de investigare, promovarea spiritul competitiv, creativității și inventivității membrilor ABRM. Cu Premiul Mare pentru lucrarea „Nicolae Dabija, cioplitorul de ferestre” au fost distinse Lidia Kulikovscki și Claudia Tricolici de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău.
La categoria Biblioteconomie și Științe ale Informării, Premiul I a fost acordat pentru lucrarea „International Trends in Academic Library Development”. Echipa de autori: Ane Landov, Silvia Gghinculov și Angela Repanovici de la Biblioteca Științifică a Academiei de Studii Economice din Moldova și pentru volumul ”Sistemul Național de Biblioteci din Republica Moldova: Studiu Statistic 2017 – 2018”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Echipa de autori: Valentina Popa, Vera Osoianu, Ecaterina Dmitric, Ludmila Corghenci, Margareta Cebotari și Lilia Povestca.
Cu premiul 2 a fost distinsă lucrarea „Centrul Biblioteconomic Național: conținut de calitate și schimbări de perspectivă: monografie aniversară (70 de ani de la fondarea Direcției Cercetare și Dezvoltare în Biblioteconomie și Științe ale Informării)”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Echipa de autori: Vera Osoianu, Ludmila Corghenci, Ecaterina Dmitric, Valentina Popa, Margareta Cebotari, Angela Drăgănel și Natalia Ghimpu.
Premierea tuturor câștigătorilor va avea loc în cadrul conferinței anuale a Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova.
foto: BNRM
Universitatea de Stat din Moldova celebrează tradiția și performanța: a V-a ediție a Zilei Portului Popular și Gala Excelenței Academice
Ministrul român al Culturii, la Strășeni: „Mă simt bine între cei care cultivă poezia, muzica, limba, civilizația și valorile comune”
Până la 120.000 de lei pentru tinerii specialiști în cultură: a început înscrierea pentru repartizarea în câmpul muncii
Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova: Claudia Partole, Grigore Chiper și Lilia Bicec – printre laureații anului editorial 2024
Ziua Națională a Portului Popular, sărbătorită la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Expoziția „MărturIE a dragostei pentru port” a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Ministrul Culturii al României, Demeter András István, în prima vizită la Chișinău: Un gest simbolic de deschidere și colaborare
Președinta Maia Sandu, la Festivalul „La Nistru la Mărgioară”: „Folclorul este glasul prin care ne spunem povestea ca neam”
Moldova și Polonia semnează un protocol pentru dezvoltarea turismului durabil și a infrastructurii
Mihai Popșoi: Republica Moldova va rămâne alături de Ucraina în aceste momente cruciale
Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului a analizat conformitatea investițiilor propuse de 113 companii
Rusia a atacat Odesa în plină zi: cel puțin 11 răniți
Trump anunță că Statele Unite vor furniza arme Ucrainei prin intermediul NATO
Mihai Popșoi: „Croația rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova”
În Aeroportul Internațional Chișinău au fost inslatate puncte cu apă potabilă gratuită
Un bărbat riscă patru ani de pușcărie pentru că a sustras bani de pe cardul unei femei
Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru Marina Tauber
Danemarca oferă 7 milioane de euro pentru consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova
Restricții de circulație pe strada Vadul lui Vodă
Doi tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri în nordul țării
Raport Promo-LEX: Cheltuieli de cel puțin 20 de milioane de lei, ascunse de partidele politice în 2024
Parc de autobuze la Bălți, cu sprijinul României. 22 de unități de transport vor intra în circuitul public
VIDEO // Sezonul de conservare e în toi: Castraveții – la mare căutare în piețele din Chișinău
Premierul Dorin Recean, în dialog cu ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen - „O Europă sigură”, angajamentul președinției daneze a Consiliului Uniunii Europene
Șeful Statului Major al Armatei franceze: Rusia a desemnat Franța drept primul său adversar în Europa