
Interpretul Vitalie Dani a înregistrat peste 10 piese
Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Cântărețul Vitalie Dani, Artist al Poporului, a înregistrat în ultima perioadă peste 10 piese de muzică populară și ușoară, informează MOLDPRES.
Solicitat de agenție, Vitalie Dani a menționat că în prezent lucrează la un album de melodii de muzică populară, în colaborare cu Mihai Ciobanu și Maria Stoianov, precum și finalizează câteva melodii de muzică ușoară. În afară de muzică, Vitalie Dani este remarcat prin faptul ca are și o carieră in IT, unde a elaborat și câteva softuri muzicale, care sunt utilizate de numeroși interpreți de la noi, dar și din întreaga lume, făcând posibilă evoluarea artiștilor "live" la cel mai înalt nivel în diferite spectacole și la orice tip de evenimente.
În pandemie, a compus și interpretat "Scrisoare Doctorului" - o melodie pe versuri de Andrei Porubin, cu un puternic mesaj emoțional, dedicat eroilor "în halate albe”, celor ce stau în prima linie în lupta pentru viețile omenești.
Vitalie Dani s-a născut la 12 ianuarie 1973. De mic copil a îndrăgit muzica, bunelul lui fiind un vestit viorist de la nordul Moldovei. A frecventat corul de copii al Teleradio Moldova. Cariera de interpret și autor de muzică a început-o in 1991. A activat în cadrul teatrului de revistă "Olga Ciolacu", alături de marii artiști ai neamului, de la care a învățat și a prins secretele scenei, În prezent este angajat al Centrului de Cultură și Artă "Ginta Latină" în calitate de solist. Este autorul și interpretul a numeroase melodii, multe dintre ele devenite în timp șlagăre. Laureat al concursurilor internaționale. Cel mai vestit trofeu, a fost locul 1 la concursul de muzică ușoară din Ialta, 2003. Prima apariție muzicală în calitate de cantautor este pastelul "Adio, pică frunza" pe versurile lui George Bacovia. În timpul conflictului armat de pe Nistru a compus marșul "Conștiința Națională", pe versurile lui Vasile Romanciuc, ce răsuna in fiecare dimineață la postul de radio Moldova.
A colaborat cu numeroși artiști și autori de texte de la noi și de peste hotare: Viorica Nagacevschi, Olga Ciolacu, Nelly Ciobanu, Anișoara Puică, Anastasia Lazariuc, Mihai Ciobanu, Pavel Bechet, Maria Stoianov, Ion Suruceanu, Yan Raiburg, Nina Crulicovschi, Rodica Roșioru, Georgeta Voinovan, Ara Geovrkian ș. a. Este autorul a 7 albume muzicale: "Adio, pică frunza" – 1993 , "Orheianca" – 1997, "Titanica iubire" – 2001, "Dulcea mea" – 2004, "Mi-e dor de voi, prieteni" – 2007, "Când ești lângă mine" – 2009 și "Melodii alese" – 2018. Cele mai renumite melodii: "Titanica iubire", "Adio mileniu", "Dragi învățători", "O soră și-un frate", "Orheianca", "Trandafiri, flori de dor", "Mi-e dor de voi, prieteni", "Dulcea mea", "Când ești lângă mine", ș.a.
În 2001 a fost distins cu titlul onorific „Maestru în Artă” și în 2008 - cu cel de „Artist al Poporului”.
„Chirița în provincie” își continuă turneul european în Franța
GALERIE FOTO // Închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2025”: 160 de dansatori au evoluat în spectacolul „ARTFUSION”
Concert extraordinar la Sala cu Orgă cu prilejul inaugurării Pianului Steinway & Sons
„ARTFUSION”, spectacolul de închidere a Festivalului „Mărțișor”. Peste 160 de dansatori vor evolua la Palatul Național
VIDEO // „Frunze de Dor”, un spectacol despre identitate, tradiție și transformare
Agenda „Mărțișor 2025”// „La MĂRGĂRITARE - Mărțișorul Copiilor”, duminică, la Palatul Național
Lidia Colesnic, bibliotecara care inspiră, educă și creează legături între oameni
„Steaua fără nume” de Mihai Sebastian, sâmbătă la Naționalul „Mihai Eminescu”
Agenda „Mărțișor 2025”// Ștefan Bănică alături de Orchestra Simfonică „George Enescu”, sâmbătă, pe scena Palatului Național
Igor Grosu la Strasbourg: „Democrația din țară este pusă la grele încercări de regimul de la Kremlin”
Vicepremierul Vladimir Bolea, la București: „Interconectarea înseamnă repunerea Republicii Moldova pe harta UE”
Primele 250 tone de motorină din rezerva de stat au ajuns la CFM
Prim-ministrul Dorin Recean, la conferința „Viitorul guvernanței”: „Nu mai putem vorbi, astăzi, despre o guvernare eficientă fără să luăm în considerare tehnologia”
Președinta Maia Sandu și președintele Petr Pavel reafirmă prietenia dintre Moldova și Cehia și angajamentul pentru pace, securitate și un viitor european comun
Șeful diplomației moldovenești a susținut o lecție publică la Universitatea din Kathmandu
Statuia Reginei Maria va fi inaugurată la Chișinău pe 27 martie
Atenție, fals! CNAS avertizează cetățenii asupra unei informații false care circulă în spațiul public
Producători de sâmburoase și pere au învățat de la experţi italieni tehnologii necesare pentru exportul în UE
CEC a prelungit termenul de efectuare a controlului complex al finanțării unor partide politice
2177 de arme de foc scoase din circuitul civil au fost distruse cu sprijinul UE și PNUD
Comisia Unificată de Control cere monitorizarea constantă a posturilor instalate ilegal în Zona de Securitate
Comisia de la Veneția: Proiectul de lege privind Curtea Constituțională respectă standardele internaționale
Votat în Parlament. Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi un ajutor financiar de 30 000 de lei
O agenție de dezvoltare regională din Ucraina, interesată de experiența instituției similare din nordul R. Moldova
Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Cehiei, Petr Pavel: „Vom continua să muncim pentru a construi un viitor mai sigur și prosper pentru cetățenii noștri”