
Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol de un dramaturg italian
Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Hoțul” de dramaturgul italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel, în regia lui Alexandru Cozub, va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău, informează MOLDPRES.
Potrivit organizatorilor, un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, "locul său de muncă". Însă iată că proprietarii apartamentului, ambii implicați în relații de amor extraconjugale, intenționează să folosească în noaptea respectivă, în secret unul față de altul, acest cuibușor de nebunii rămas gol, pentru întâlnirile lor amoroase.
În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Carnavalul” după I. L. Caragiale, regie Alexa Visarion. Spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 14 ani.
Tot mâine, la ora 18.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” readuce în scenă spectacolul ”Vasili Torkin”. Piesa a fost pusă în scenă de către un tânăr regizor din Sankt Petersburg, Alexander Nasenkov, bazată pe poemul lui Alexandru Tvardovsky „Vasili Tiorkin”. Laitmotivul principal al spectacolului este dreptatea bătăliilor pentru viața și libertatea patriei lor, sfințenia acestei lupte, caracterul rus, forța morală a poporului rus și misterul sufletului rus.
Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului sâmbătă, la ora 18.30, spectacolul ”Căldură în noiembrie” de Yana Dobreva, în regia lui Petru Vutcărău. Este un spectacol despre dragoste, trădare, iubire, prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă.
În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”Parfumierul”, realizat în regia Danielei Burlaca, după romanul scriitorului german Patrick Süskind „Parfumul - povestea unui ucigaș”. Acțiunea romanului are loc în Franța secolului al XVIII-lea, în epoca în care mirosurile sunt molipsitoare. Protagonistul este Jean-Baptiste Grenouille, un monstru cu chip omenesc, născut cu un supersimț al mirosului. El devine ucigaș în serie pentru a putea crea parfumul secret, victimele lui oferind ingredientele necesare.
Duminică, la ora 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Lacul Lebedelor”, balet în patru acte de Piotr I. Ceaikovski, la 17.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Regele Lear” de William Shakespeare, în regia lui Mihai Țărnă, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Vasili” Tiorkin”, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”Parfumierul”.
Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.
A demarat Concursul pentru Premiul Național 2025
Legea cinematografiei va fi modificată. Sergiu Prodan: „Este soluția potrivită, putem asigura o creștere reală și durabilă a industriei cinematografice”
Ziua Universală a Iei, celebrată pentru prima dată la sediul Comisiei Europene din Bruxelles
125 de ani de la nașterea lui Antoine de Saint-Exupéry, marcați la Biblioteca Națională
GALERIE FOTO // IA românească, purtată cu mândrie în Republica Moldova – simbol al rădăcinilor și identității naționale
Ziua Internațională a Iei. Muzeul Național de Etnografie organizează o defilare a portului popular dedicat cămășii cu altiță
Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău are un nou logo: Turnul de Apă devine simbolul identității vizuale a instituției
Republica Moldova preia bune practici din România pentru dezvoltarea destinațiilor turistice
Expoziția de fotografie „Născut la victorie” a artistului ucrainean Boris Bukhman, prezentată la Muzeul Militar și Istoric al Moldovei
FOTO // O expoziție deschisă la Muzeul Național de Istorie oferă o privire asupra istoriei electorale a Republicii Moldova
Președintele ucrainean a ratificat acordul pentru crearea unui tribunal care să judece invazia rusă
Republica Moldova va încheia un acord cu Irlanda privind preschimbarea permiselor de conducere
ANSA lansează o nouă etapă de modernizare prin semnarea unui Memorandum de digitalizare și consolidare a siguranței alimentare
Atomium, un monument emblematic din Bruxelles, va fi închis din cauza unui val de căldură
CEC a acreditat 17 observatori naționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 28 septembrie
Avertizare hidrologică: Cod Roșu, Portocaliu și Galben de scurgere scăzută a apei în râurile din R. Moldova
Republica Moldova participă la cea de-a 44-a sesiune a Conferinței FAO la Roma
USMF „Nicolae Testemițanu” începe din 21 iulie admiterea pentru anul universitar 2025–2026
Un nou transplant renal a fost efectuat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”
După ce a fugit din închisoare, deținutul fugar de la Tighina a fost implicat în 17 infracțiuni. Ce riscă acesta
Lucrările tinerei pictorițe Nadea Revenco au fost expuse în incinta Parlamentului
Polonia reintroduce controalele la frontierele cu Germania şi Lituania. Ce spune cancelarul Merz
Ucraina va primi de la FMI o nouă tranșă de jumătate de miliard de dolari
Alertă roșie de caniculă în Franța: regiunea pariziană, sub cele mai intense temperaturi din ultimii cinci ani
Germania oferă Moldovei un grant de 5,5 milioane de euro pentru proiecte strategice