
Administrația de Stat a Drumurilor a început un proces de restructurare și digitalizare
Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) trece în prezent printr-o procedură de restructurare, inițiată de directorul general interimar, Sergiu Bejan, în scopul garantării transparenței, corectitudinii și clarității activităților pentru întreaga societate. Astfel, în conformitate cu o decizie a Consiliului de Administrație a întreprinderii, au fost restructurate și comasate mai multe direcții și servicii, pentru a asigura creșterea comunicării și productivității acestora, transmite MOLDPRES.
„Au fost angajați și promovați tineri specialiști, care vor contribui la procesele de digitalizare a activităților Administrației Drumurilor, în ceea ce privește sectorul de întreținere și reparație, cât și cel al construcțiilor capitale, finanțate din fondul rutier și investiții externe. În cadrul ASD se raporta prin metode mai arhaice, din acest motiv a fost decisă utilizarea aplicațiilor de soft și a mijloacelor IT, cu ajutorul cărora responsabilii tehnici, specialiști de recepționare a lucrărilor, vor înregistra toate sectoarele de drum pe care s-au executat lucrări de reparație sau întreținere curentă și periodică, monitoriza materialele video și le vor compara cu rapoartele de recepție”, indică instituţia.
Pentru aceasta, au fost achiziționate telefoane mobile pe care sunt instalate aplicațiile respective, pentru a crea un sistem de control al calității transparent și veridic. „Datorită implementării aplicației de soft, se vor reduce cheltuielile de combustibil, exploatare tehnică și timp pentru vizitele specialiștilor ASD în teritoriu pentru verificarea calității. Totodată, pentru digitalizarea proceselor de planificare, execuție, control și recepție a lucrărilor, a fost reînnoit utilajul tehnic prin achiziționarea computerelor cu diferită capacitate în funcție de tipul și volumul de activitate a angajaților ASD”, conform sursei citate.
În prezent, Administrația de Stat a Drumurilor este în negociere privind schimbarea sediului în care să poată dezvolta logistica cu spații dotate și amenajate pentru asigurarea confortului la locul de muncă, precum și minimizarea costurilor întreținerii spațiilor ocupate. În acest context, şeful structurii, Sergiu Bejan, atenţionează studenții – viitori ingineri ai ramurii că întreprinderea, instituțiile și companiile de profil, au nevoie de circa 2000 de specialiști pentru exploatarea, mentenanța și dezvoltarea infrastructurii rutiere.
„Imaginea administrației, precum și transparența a fost consolidată prin actualizarea logoului, sporirea activității pe rețelele de socializare, precum și pe pagina web cu peste 200%, acolo unde zilnic sunt postate comunicate de presă și lucrări de reparație, întreținere și reabilitare a drumurilor naționale actuale. Este important ca în cadrul ASD să se vorbească despre drumuri, dar nu despre bani, pentru ca să avem drumuri bune în realitate, nu doar pe hârtie, unde prioritate sunt așteptările oamenilor și vizitatorilor țării noastre”, a conchis Sergiu Bejan.
Lungimea rețelei de drumuri publice naționale și locale din Republica Moldova constituie 9386 km. La întreținerea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” sunt drumurile naționale, care au o lungime totală de 5902,3 km (drumuri expres, republicane și regionale).
Foto: ASD
Un brand din Moldova, model de succes pe piața din Kazahstan
UE sprijină modernizarea a 19 întreprinderi agricole din mediul rural cu granturi de peste 380 mii de lei
Constantin Borosan va prelua din 1 septembrie funcția de director al ANRE
Raionul Căușeni a primit, în ultimii patru ani, investiții de la Guvern de peste 380 de milioane de lei. Dorin Recean: „Vom continua să investim în fiecare localitate”
GALERIE FOTO // Circulație deschisă pe podul peste râul Bâc și pe pasajul peste calea ferată de pe drumul M1
Două proiecte pentru consolidarea sănătății animalelor în R. Moldova, aprobate de Guvern
Circulația a fost deschisă pe podul peste râul Bâc și pe pasajul peste calea ferată de pe drumul M1 #MoldovaPoate
Reformele în sectorul energetic din Republica Moldova, descrise de revista „The Economist” drept un exemplu remarcabil în regiune
Euro și dolarul se apreciază
Elevi și studenți din țară și din străinătate au vizitat Parlamentul în cadrul unor tururi educaționale
Mesajul Președintei Maia Sandu la mitingul de comemorare a 76 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări, din 5-6 iulie 1949
Donald Trump nu exclude posibilitatea ca SUA să livreze Kievului rachete Patriot. „Ucrainenii sunt loviți puternic”
Oficiul medicilor din Ghiduleni a fost renovat
Un miting-requiem dedicat Zilei de comemorare a victimelor deportărilor regimului comunist a avut loc în capitală
Dorin Recean: „Deportările din Moldova sovietică sunt o rană vie, pe care o poartă mii de familii din Republica Moldova”
Doina Gherman: „Integrarea în Uniunea Europeană nu este un cadou, nu ni se servește pe tavă”
Expoziția „Teroarea de stat în Moldova sovietică. Amploare, victime și făptași” a fost inaugurată la Chișinău
ONU condamnă cel mai mare atac cu drone al Rusiei împotriva Ucrainei
Moldova a importat mărfuri de peste 93 de miliarde de lei în primul semestru al anului 2025
Igor Grosu: „Semnarea tratatului de aderare la UE până în 2028 este obiectivul nostru național”
FOTO // Un grup de jurnaliști din R. Moldova, vizită de documentare la Shanghai United Media Group, Zhejiang Media Group, la mai multe companii chineze specializate în robotică și din domeniul inteligenței artificiale
După un secol de interdicții, la Paris s-a deschis sezonul scăldatului în Sena
Restricții de circulație în centrul Capitalei. Ce străzi vor fi închise în următoarele zile
Avertizare hidrologică: Cod galben și roșu de scurgeri reduse de apă pe râuri. Autoritățile vin cu recomandări
Zborul Paris – Chișinău a întârziat din cauza unei defecțiuni tehnice. Autoritatea Aeronautică anunță verificări