
Administrația de Stat a Drumurilor a început un proces de restructurare și digitalizare
Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) trece în prezent printr-o procedură de restructurare, inițiată de directorul general interimar, Sergiu Bejan, în scopul garantării transparenței, corectitudinii și clarității activităților pentru întreaga societate. Astfel, în conformitate cu o decizie a Consiliului de Administrație a întreprinderii, au fost restructurate și comasate mai multe direcții și servicii, pentru a asigura creșterea comunicării și productivității acestora, transmite MOLDPRES.
„Au fost angajați și promovați tineri specialiști, care vor contribui la procesele de digitalizare a activităților Administrației Drumurilor, în ceea ce privește sectorul de întreținere și reparație, cât și cel al construcțiilor capitale, finanțate din fondul rutier și investiții externe. În cadrul ASD se raporta prin metode mai arhaice, din acest motiv a fost decisă utilizarea aplicațiilor de soft și a mijloacelor IT, cu ajutorul cărora responsabilii tehnici, specialiști de recepționare a lucrărilor, vor înregistra toate sectoarele de drum pe care s-au executat lucrări de reparație sau întreținere curentă și periodică, monitoriza materialele video și le vor compara cu rapoartele de recepție”, indică instituţia.
Pentru aceasta, au fost achiziționate telefoane mobile pe care sunt instalate aplicațiile respective, pentru a crea un sistem de control al calității transparent și veridic. „Datorită implementării aplicației de soft, se vor reduce cheltuielile de combustibil, exploatare tehnică și timp pentru vizitele specialiștilor ASD în teritoriu pentru verificarea calității. Totodată, pentru digitalizarea proceselor de planificare, execuție, control și recepție a lucrărilor, a fost reînnoit utilajul tehnic prin achiziționarea computerelor cu diferită capacitate în funcție de tipul și volumul de activitate a angajaților ASD”, conform sursei citate.
În prezent, Administrația de Stat a Drumurilor este în negociere privind schimbarea sediului în care să poată dezvolta logistica cu spații dotate și amenajate pentru asigurarea confortului la locul de muncă, precum și minimizarea costurilor întreținerii spațiilor ocupate. În acest context, şeful structurii, Sergiu Bejan, atenţionează studenții – viitori ingineri ai ramurii că întreprinderea, instituțiile și companiile de profil, au nevoie de circa 2000 de specialiști pentru exploatarea, mentenanța și dezvoltarea infrastructurii rutiere.
„Imaginea administrației, precum și transparența a fost consolidată prin actualizarea logoului, sporirea activității pe rețelele de socializare, precum și pe pagina web cu peste 200%, acolo unde zilnic sunt postate comunicate de presă și lucrări de reparație, întreținere și reabilitare a drumurilor naționale actuale. Este important ca în cadrul ASD să se vorbească despre drumuri, dar nu despre bani, pentru ca să avem drumuri bune în realitate, nu doar pe hârtie, unde prioritate sunt așteptările oamenilor și vizitatorilor țării noastre”, a conchis Sergiu Bejan.
Lungimea rețelei de drumuri publice naționale și locale din Republica Moldova constituie 9386 km. La întreținerea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” sunt drumurile naționale, care au o lungime totală de 5902,3 km (drumuri expres, republicane și regionale).
Foto: ASD
14 terenuri trec în gestiunea Ministerului Infrastructurii pentru modernizarea drumurilor naționale R34 și R34.4
Guvernatoarea Anca Dragu: „Sistemul bancar din Republica Moldova oferă un cadru solid și sigur pentru investitori”
CSP a acceptat raportul de evaluare în privința Veronicăi Drăgălin. Decizia poate fi atacată la CSJ
ANSA lansează șase noi servicii publice digitalizate, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică
Registrele tratamentelor fitosanitare vor fi completate exclusiv în format electronic
Stațiunea de Cercetare Agricolă din Criuleni devine un centru-cheie pentru formarea practică a viitorilor specialiști în agricultură
Sesiunea de aplicare la „Casa Verde” s-a încheiat. În doar două săptămâni, a fost atins numărul maxim de cereri
Peste 44 milioane de lei, acumulate din impozitul pe venit achitat de cetățenii care dau imobile în chirie
Modificări la acordarea Marelui Premiu de Ziua Națională a Vinului: noi distincții pentru creatorii de vin și distilate
La USM a fost inaugurată Aula „Alexandru Moșanu” – un spațiu al memoriei și continuității
CEC anunță calendarul și locațiile de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la parlamentare
MAE: Republica Moldova sprijină concluziile Regatului Unit privind campania cibernetică desfășurată de Direcția Principală de Informații a Rusiei
Peste 1400 de copii au participat la Programul Educațional „Excursia Europeană”, ediția a doua
Mai multe proiecte de infrastructură și investiții locale se dezvoltă în raioanele Edineț și Briceni cu ajutorul statului #MoldovaPoate
USMF „Nicolae Testemițanu” începe admiterea la studii superioare de licență, integrate și de master pentru cetățenii autohtoni
Deputatul Radu Marian: „Am votat legi care să ducă la stabilizarea economiei în fața șocurilor externe”
R. Moldova și Suedia vor consolida cooperarea bilaterală
Igor Grosu, la inaugurarea Aulei „Alexandru Moșanu” de la USM: „Păstrăm vie amintirea unui mentor autentic și a unui om de o integritate exemplară”
Politicienii platformei DA se alătură echipei PAS la parlamentare
România își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova. Nicușor Dan: „O vom susține pe toate planurile”
Peste 8700 de locuri bugetare disponibile pentru admiterea la universitate în noul an de studii. Dosarele pot fi depuse online din 21 iulie
Maia Sandu pentru publicația „Der Standard”: „Dacă Rusia preia puterea în Moldova, țara va deveni o bază a războiului hibrid împotriva UE”
UE susține modernizarea serviciilor sociale în R. Moldova. 10 organizații civile primesc peste 3,3 milioane lei
UNICEF a donat 140 de laptopuri pentru consolidarea medicinei primare din Republica Moldova
Certificatul veterinar pentru călătorii cu animale de companie, disponibil online în Republica Moldova