ro
Politică
09 Iulie, 2025 / 10:38
/ 31 Mai, 2023

Programul național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023-2026 va fi examinat în Legislativ

Moldpres
Agenția Informațională de Stat

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Programul național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023-2026 va fi examinat în Legislativ. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare care se vor desfășura în perioada 8 – 23 iunie, comunică MOLDPRES.

Astfel, la următoarele două ședințe de plen vor fi propuse spre adoptare două inițiative legislative care vizează sectorul justiției: proiectul de lege privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor și inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a judecătorilor. De asemenea, în a doua lectură vor fi examinate proiectul de lege privind accesul la informațiile de interes public, proiectul de lege privind avertizorii de integritate, proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, precum și proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate. Pe ordinea de zi au fost incluse proiecte de lege care presupun modificări la Codul educației al Republicii Moldova și la Legea cu privire la activitatea editorială.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege cu privire la amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale, precum și modificări la Codul Muncii.

Pe ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare au fost incluse câteva proiecte de hotărâri: pentru modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova; privind aprobarea Platformei de dialog și participare civică în procesul decizional al Parlamentului; pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023-2026 și a Planului de acțiuni privind implementarea acestuia.

În perioada 8 – 23 iunie, în plenul Parlamentului vor fi audiate și trei rapoarte: Raportul privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2022, Raportul general privind situația în domeniul prevenirii și combaterii discriminării în Republica Moldova pentru anul 2022, Raportul de activitate al Consiliului Concurenței pe anul trecut.

Foto: Parlament

/ Acum 15 ore

FOTO // Peste 1 800 de tineri au absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Speakerul Igor Grosu: „Sunt cei care, în deceniile ce urmează, vor modela noile generații”

/ Acum 16 ore

Maia Sandu, discuții cu președintele și premierul Poloniei: „M-am bucurat să regăsesc un sprijin puternic pentru Moldova și pentru drumul nostru european”

/ Acum 16 ore

„Ginta Latină” din Chișinău, prima instituție culturală din R. Moldova care produce energie verde

/ Acum 16 ore

Mette Frederiksen: Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE va întări securitatea și coeziunea comunității europene

/ Acum 16 ore

Exporturi de mărfuri de peste 810 milioane de dolari în primul trimestru din 2025. România, principalul partener comercial

/ Acum 17 ore

Fiscul va efectua controale la prestatorii de servicii de agrement

/ Acum 17 ore

Premierul Dorin Recean, în discuții cu un grup de activiști civici, antreprenori și tineri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

/ Acum 17 ore

„Unitatea este puterea noastră”, premierul Dorin Recean, în dialog cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri și reprezentanți ai sectoarelor educației, culturii, media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia

/ Acum 17 ore

Declarațiile Președintei Maia Sandu de la conferința comună cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda

/ Acum 17 ore

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu Daniela DiPierro, însărcinat cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Vezi mai multe