ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada Sărbătorilor Pascale va fi asigurată libera circulație între ambele maluri ale Nistrului

13:29 | 23.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. În perioada 30 aprilie - 10 mai 2021, va fi asigurată libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și municipiului Bender, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Acest fapt a fost confirmat urmare a corespondenței recent purtate la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În apelul său către Tiraspol, Chișinăul a reiterat propunerea prelungirii ulterioare a acestei abordări și în perioadele următoare, ținând cont de recomandările OMS și evoluția procesului de imunizare a populației.

S-a reiterat că relansarea circulației nestingherite între ambele maluri este în interesul cetățenilor și va primi o percepție pozitivă în societate.

Astfel, în răspunsul recepționat de la Tiraspol, autoritățile de la Chișinău au fost informate că, în perioada 30 aprilie-10 mai 2021, trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără impunerea restricțiilor anterior menținute și în lipsa coordonărilor efectuate cu „centrele de criză” locale.

De asemenea, în răspunsul de la Tiraspol se menționează că în eventualitatea urmăririi unei tendințe descendente de infectare cu COVID-19, se va examina posibilitatea revenirii la mecanismul de circulație al cetățenilor, aplicat până la perioada instituirii regimului de carantină.

Despre evoluțiilor ulterioare în acest sens, Biroul politici de reintegrare va informa adițional.

foto: Biroul politici de reintegrare

img21003032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!