ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va acorda anual peste 2100 locuri de studii tinerilor din Republica Moldova

18:20 | 30.09.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. România va acorda anual 950 de locuri de studii în învățămîntul preuniversitar de stat şi 1175 în cel universitar tinerilor din Republica Moldova, potrivit protocolului de colaborare între ministerele Educaţiei din ambele state pentru anii de învățămînt 2015-2018, aprobat astăzi de Guvernul de la Bucureşti, informează MOLDPRES.

Cele mai multe, 750 de locuri cu bursă și fără plata taxelor de școlarizare, vor fi oferite pentru absolvenții ciclului gimnazial din Republica Moldova. De 700 de locuri cu bursă pentru studii universitare de licență vor putea beneficia absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova. Oferta de studii poate fi suplimentată în funcție de solicitări și în acord cu posibilitățile financiare ale statului primitor.

Statul român mai asigură un program de perfecționare a cadrelor didactice din învățămîntul preuniversitar și universitar din Republica Moldova prin acordarea a 300 de luni-bursă stagii de formare. Vor fi oferite şi alte locuri, inclusiv pentru studii superioare de licență, de masterat şi studii de doctorat.

Anterior, în baza Protocolului de colaborare pentru anii de învățămînt 2015-2018, ministerele Educației din România și Republica Moldova au cooperat în baza unui document similar valabil pentru perioada 2012-2015.

Guvernul de la Bucureşti a aprobat, astăzi, trei Memorandumuri de cooperare între România și Republica Moldova, documente prin care va fi continuată colaborarea între cele două state în domeniile educației, cercetării științifice și culturii.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

img15006499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!