ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul desemnat a avut o întrevedere cu asociațiile de agricultori

15:13 | 30.12.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Potenţialul de dezvoltare a agriculturii din R. Moldova şi măsurile de soluţionare a problemelor existente în acest domeniu au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi a Premierului desemnat Ion Sturza cu reprezentanţi ai asociațiilor de agricultori, relatează MOLDPRES.

„Agricultura este ramura care are un impact major asupra economiei ţării, însă cei care activează în această sferă muncesc în condiţii foarte dificile. R. Moldova are nevoie de modernizarea infrastructurii existente, ca specialiştii să fie pregătiţi de schimbările venite din exterior. Trebuie să menţinem relaţiile bune cu partenerii externi şi să stabilim foaia de parcurs a tuturor acţiunilor necesare pentru modernizarea acestui sector”, a declarat Ion Sturza.

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din Moldova, Alexandru Slusari a declarat că sfera agricolă are nevoie de o strategie nouă de dezvoltare.

„Ramura agricolă se confruntă astăzi cu probleme majore. Guvernarea este iresponsabilă faţă de sectorul agrar, totul se reduce la declaraţii, iar pentru agricultori se fac tot mai puţine lucruri. Considerăm că este necesar să analizăm experienţa ţărilor vecine. Vom prezenta astăzi măsuri concrete pentru programul de guvernare, care sperăm în viitorul apropiat să fie implementate”, a afirmat Slusari.

Tot astăzi Prim-ministrul desemnat a avut o întîlnire cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova, la care s-a discutat despre structura administrativ-teritorială din R. Moldova şi modalitățile de implementare a reformelor în această sferă.

Pînă acum Ion Sturza a avut întrevederi cu reprezentanții PLDM, PL, PPEM, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cel al mun. Bălţi, Renato Usatîi, administrația Zonei Economice Libere Bălți, reprezentanţii Confederației Naționale a Patronatului din R. Moldova, societatea civilă, rectori ai universităților și reprezentanţi ai Federației Sindicale a Educației și Științei.

PDM şi PSRM au refuzat să discute cu candidatul înaintat la funcţia de Prim-ministru.

La 4 ianuarie 2016 Premierul desemnat urmează să prezinte în Parlament programul de guvernare și lista noului Cabinet de miniștri.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img15009200

img15009200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!