ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oameni de afaceri din Japonia sînt interesați de importul vinurilor moldoveneşti

12:53 | 05.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. O misiune de afaceri din Japonia s-a aflat, în perioada 2-5 septembrie curent, într-o vizită de lucru în Republica Moldova, avînd drept scop cunoaşterea şi promovarea vinurilor moldoveneşti în Ţara Soarelui Răsare. Este cea de-a patra delegație niponă care vine la Chișinău și este interesată de importul vinurilor, informează MOLDPRES.

„Vinurile din Moldova au arome fantastice, asemănătoare celor din Lumea Nouă. Pe de altă parte, se simte și stilul vinicol din Lumea Veche, ca de exemplu, Franţa. Respectiv, vinurile moldoveneşti combină două stiluri din lumi diferite, iar acest element oferă o perspectivă foarte bună la export”, a declarat Makoto Endo, reprezentant al Asociaţiei Importatorilor de Vin din Japonia, proprietar al mai multor restaurante şi wine-baruri, co-autor al “Japan Winery Guide”.

„Unul dintre oamenii de afaceri şi-a exprimat dorinţa de a deschide în viitorul apropiat un restaurant cu specific tradiţional moldovenesc în Tokyo. De asemenea, vinurile moldoveneşti vor apărea într-un important ghid al vinurilor din regiune. Toate aceste eforturi ne permit să credem că vom avea succes în promovarea vinurilor pe noi pieţe, aşa cum este Japonia”, a menționat Vasile Bumacov, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia.

Oamenii de afaceri niponi au efectuat vizite de studiu la vinăriile Cricova, Asconi, Castel Mimi, Purcari, EtCetera, Romaneşti şi Chateau Vartely. De asemenea, delegaţia a făcut cunoştinţă cu vinurile produse de membrii Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri – Carpe Diem, Equinox şi MinisTerrios.

Vizita delegaţiei japoneze în Republica Moldova a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova la Tokyo, cu susţinerea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Este deja a patra delegaţie de acest fel, interesată de importul vinurilor moldoveneşti. Oaspeţii din Ţara Soarelui Răsare s-au arătat impresionaţi de destinaţiile turistice din Moldova, de bucătăria tradiţională şi de calitatea vinurilor.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img16007027

img16007027

img16007027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!