ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Regulamentul privind inspecția periodică a sistemelor de încălzire din clădiri

18:17 | 05.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Executivul a  aprobat astăzi Regulamentul privind inspecția periodică a sistemelor de încălzire din clădiri. Documentul stabilește modul de organizare și desfășurare a procesului de inspecție, periodicitatea efectuării acesteia în funcție de categoria clădirii, precum și de tipul sistemului de încălzire, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Totodată, autorităţile își propun să stabilească măsurile ce trebuie aplicate în vederea reducerii consumului de energie și a limitării emisiilor de dioxid de carbon sau a gazelor, cît și să furnizeze recomandări proprietarilor de clădiri pentru îmbunătățirea performanței energetice a sistemului de încălzire.

Inspecției periodice vor fi supuse sistemele de încălzire cu o putere nominală utilă mai mare de 20 kW.

(Editor A. Răileanu)

img16007932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!