ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 57 de mii de persoane au votat pînă la ora 17.00, în UTA Gagauz-Yeri

17:28 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Peste 57 de mii de persoane (43,6%) au votat, pînă la ora 17.00, în Unitatea Teritorial Administrativă (UTA) Gagauz-Yeri, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, preşedintele Consiliului electoral de circumscripție din UTA Gagauz-Yeri, Ivan Comur, a menţionat că din numărul total de alegători, peste 500 de persoane au votat pe listele suplimentare. „Pînă în prezent se atestă un număr mai mare de alegători decît în primul tur al scrutinului prezidenţial”, a spus Comur.

„Pînă la ora 17.00 nu au fost depuse sesizări. Procesul electoral decurge fără abateri, nu au fost constatate cazuri de corupere a alegătorilor, de agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare sau de aducere organizată a alegătorilor”, a specificat Comur.

În R. Moldova se desfăşoară azi turul doi al alegerilor prezidențiale directe. Cetăţenii vor alege între candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin - preşedintele PSRM, Igor Dodon, şi liderul PAS, Maia Sandu.

La alegerile prezidenţiale directe sînt aşteptaţi 2,8 milioane de cetăţeni. Primele date preliminare privind rezultatele scrutinului vor fi prezentate în jurul orei 22:00. 

img16009054

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!