ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie de fotografie dedicată Armatei Naţionale a fost inaugurată în capitală

16:50 | 27.12.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. O expoziţie de fotografie cu genericul „Militar 100 la sută”, dedicată Armatei Naţionale, a fost vernisată astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde o sută de fotografii, realizate de plutonierul adjutant Vitalie Iovu şi locotenentul major Dmitri Vosimeric, din cadrul centrului mass-media militară.

Solicitat de MOLDPRES, fotoreporterul Vitalie Iovu a menţionat că imaginile expuse reflectă viaţa  de zi cu zi a ostaşilor Armatei Naţionale - aplicaţii militare, antrenamente, misiuni în zonele de menţinere a păcii ş.a.

La rîndul său, Dmitri Vosimeric a afirmat că expoziţia este consacrată împlinirii a 25 de ani de ani de la formarea Armatei Naţionale. „Am încercat să prezentăm militarii aşa cum sînt ei la datorie, să-i aducem mai aproape de oameni, de societatea civilă”, a precizat Dmitri Vosimeric.

Potrivit colonelului Ion Vulpe, şeful Centrului mass-media militară, aceste imagini sînt doar o mică parte din arhiva bogată de care dispune subdiviziunea pe care o conduce.

Prezent la eveniment, cineastul şi maestrul fotograf  Pavel Balan a apreciat înalt această expoziţie, subliniind că ea prezintă „imagini expresive, realizate cu suflet, cu ochi de artist”.

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16010330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!