ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a prezentat beneficiile tichetelor de masă oamenilor de afaceri din Ungheni

16:13 | 11.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu, aflat astăzi într-o vizită de lucru la Ungheni, a prezentat beneficiile sistemului tichetelor de masă oamenilor de afaceri din Zona Economică Liberă Ungheni. Antreprenorii au salutat inițiativa promovată în Parlament de speaker, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Proiectul tichetelor de masă a fost votat de Parlament în prima lectură și este un  instrument de politică socială folosit de către companii pentru a oferi beneficii extrasalariale angajaţilor lor. Utilizarea tichetelor de masă aduce o mărire a productivităţii, îmbunătăţirea sănătăţii salariaţilor, precum şi un consum ridicat la nivel de populaţie şi colectare suplimentară de TVA la nivel macroeconomic. Acest sistem contribuie la descurajarea muncii nedeclarate, sprijină activitatea economică, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă.

Președintele Parlamentului a anunțat măsurile întreprinse de autorități pentru reducerea poverii fiscale și creșterea atractivității economiei pentru  investitorii străini. Andrian Candu a menționat simplificarea procedurii de raportare, reducerea numărului instituțiilor de control, micșorarea de patru ori a numărului de acte permisive necesare pentru dezvoltarea unor afaceri. De asemenea, el s-a referit la regimul fiscal atractiv pentru parcurile IT, introdus după adoptarea recentă a unor modificări ale legislației. ”În 2018 vom veni cu mai multe soluții bune, sugerate de agenții economici care beneficiază de aceste modernizări”, a declarat Andrian Candu.

Agenții economici au comunicat, la rîndul lor, anumite probleme legate de creditarea agriculturii, valorificarea granturilor venite din partea partenerilor de dezvoltare, absența forței de muncă, schimbarea destinației terenurilor agricole etc.

ZEL Ungheni este una dintre primele zone economice create în Republica Moldova. Conform datelor statistice, în prima jumătate a anului 2017 în ZEL Ungheni activau 34 de rezidenți, cu peste 2 400 de angajați. Volumul înregistrat al vînzărilor a fost de circa 623 mln de lei moldovenești, iar investițiile au constituit circa 70 mln dolari americani.

img17005411

img17005411

img17005411

img17005411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!