ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Dubăsari se înregistrează un număr mare de bolnavi de gripă

14:42 | 31.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Morbiditatea sporită cu gripă şi infecţii respiratorii virale acute, înregistrată săptămânile trecute pe teritoriul raionului Dubăsari, controlat de autorităţile autoproclamatei rmn, este în scădere, însă situaţia rămâne a fi tensionată. Despre aceasta a anunţat astăzi Centrul de igienă şi epidemiologie din localitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor instituţiei, săptămâna trecută la Dubăsari au fost înregistrate 95 de cazuri de îmbolnăvire, iar în cea precedentă – 148 de cazuri.

“Chiar dacă este vorba de o situaţie ieşită din comun, instituţiile de învăţământ din localitate continuă să activeze în regim obişnuit, deocamdată nu a fost închisă nici o clasă sau grupă de grădiniţă”, se indică într-un comunicat.

Medicii de la Dubăsari au afirmat că, în prezent, sunt întreprinse măsuri de profilaxie suplimentare pentru combaterea gripei şi virozelor, iar la policlinica din localitate au fost aduse încă 1300 doze de vaccin antigripal.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17008515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!