ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a solicitat o implementare mai eficientă a acțiunilor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE

09:54 | 02.11.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat, în seara zilei de ieri, ședința Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE). În cadrul acesteia au fost trecute în revistă ultimele evoluții privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Premierul Pavel Filip a menţionat că în luna octombrie au avut loc o serie de reuniuni bilaterale cu participarea autorităților de la Chișinău și a reprezentanților Uniunii Europene. Acestea au avut ca scop evaluarea situației curente privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE și stabilirea priorităților pentru perioada următoare. „De asemenea, în cadrul ședinței comune Guvern – Parlament ne-am sincronizat agendele pentru ca până la sfârșitul anului să reușim să realizăm angajamentele asumate”, a mai spus Pavel Filip. 

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a prezentat evoluțiile înregistrate în implementarea Planului Naţional de Acţiuni RM-UE în trimestrul III al anului curent. În context, șeful Executivului a solicitat o mobilizare mai mare din partea autorităților și o implementare mai eficientă a acțiunilor prevăzute de Acordul de Asociere.

„Trebuie să avem o abordare responsabilă şi serioasă, unicul nostru argument sunt rezultatele obținute”, a conchis Prim-ministrul Pavel Filip.

img17008588

img17008588

img17008588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!