ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte judocani moldoveni vor participa la Europenele Under-23

09:17 | 10.11.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Șapte judocani moldoveni vor evolua la Campionatul European Under-23 care demarează astăzi la Podgorica (Muntenegru), relatează MOLDPRES.

Din lot fac parte Mihail Doncilă (60 kg), Denis Vieru (66 kg), Norin Tatarescu, Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme, Dorin Goțonoagă, Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme și Iurie Mocanu (90 kg).

Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Veaceslav Bacal, care a declarat în ajunul plecării că turneul de la Podgorica este principalul anul curent pentru membrii echipei naționale. ”Am participat anterior cu majoritatea dintre ei la turnee de seniori pentru ca să acumuleze experiența necesară. Pentru ei acest turneu este principalul în actualul sezon”, a spus tehnicianul.

La ediția precedentă a Europenelor Under-23, Denis Vieru a devenit campion. Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc sunt premianți la Europenele de juniori.

Cel mai bun judocan moldovean este Victor Florescu, vicecampion mondial la categorie semigrea (Birmingham, 1999).

(Reporter I. Robu, editor A. Răleanu)

img17008823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!