ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Cehiei va oferi granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul R. Moldova

13:20 | 28.11.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Fundaţia cehă “People in Need” Moldova în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) şi o asociaţie obştească de cooperare regională au anunţat un concurs de granturi, finanţate de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare. Mijloacele băneşti vor fi acordate pentru susţinerea şi dezvoltarea afacerilor în zona de nord a ţării, transmite MOLDPRES. 

“Cu toate că întreprinderile mici şi mijlocii (ÎMM) deţin o cotă dominantă în economie, acest sector rămâne afectat din cauza poziţiei lor relativ slabe în ceea ce priveşte activităţile de producere, accesul redus la capital, tehnologie şi infrastructură şi adaptabilitatea la cerinţele pieţei. Acordarea microgranturilor va servi drept una din uneltele principale pentru suportul şi accelerarea întreprinderilor locale. ÎMM vor avea oportunitatea de a utiliza acest suport financiar pentru majorarea competitivităţii lor, pentru implementarea planurilor de afaceri, ideilor inovative, pentru extinderea producerii şi gamei de servicii, pentru majorarea eficienţei afacerilor etc.”, au afirmat surse de la ADR Nord.

Suma totală disponibilă pentru granturi este 40 mii de euro. Vor fi oferite granturi de la două la cinci mii de euro. Termenul final pentru depunerea cererilor este 15 decembrie 2017.

Pentru a fi eligibil, solicitantul trebuie să fie o întreprindere mică sau mijlocie înregistrată în Regiunea de Nord a R. Moldova, cu cel puţin un an în urmă şi cu un raport financiar prezentat, fără datorii la stat. Banii vor fi acordaţi prioritar pentru procurarea echipamentelor şi maşinilor, marketingul şi promovarea companiei, instruirea tehnică a personalului, îmbunătăţirea calităţii logistice şi implementarea inovaţiilor. Data estimată pentru evaluarea rezultatelor este 22 decembrie.

People in Need (Oameni în impas) este un ONG din Cehia care oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de state ale lumii. Din anul 2000, organizația a implementat în ţara noastră mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în regiunea transnistreană.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu) 

img17009285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!