ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost renovat apeductul din satul Todireşti, raionul Anenii Noi

13:08 | 30.11.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Locuitorii din satul Todireşti, comuna Chetrosu din raionul Anenii Noi vor intra în iarnă cu apeduct renovat. Instalarea noii reţele de apă a fost posibilă în urma realizării unui proiect finanţat din Fondul Ecologic Naţional, transmite MOLDPRES.

Proiectul, dat în folosinţă la finele lunii noiembrie, a inclus reabilitarea sistemului de apeduct şi forarea sondei arteziene, lucrările estimându-se la circa 2,5 milioane de lei.  

”Unul din obiectivele proiectului a fost de a crește cu o mie de cetățeni numărul de beneficiari care se aprovizionează cu apă potabilă din rețeaua centralizată și de a îmbunătăți situația sanitar-epidemiologică din localitate. Este important ca în continuare sistemul să fie gestionat eficient pentru a facilita asigurarea cu apă şi sanitaţie a cetățenilor”, a menţionat viceministrul Mediului, Ion Apostol.

Sistemul de apeduct care era la Todireşti a fost construit în anul 1985, fiind într-o stare avariată, cu uzură în proporție de 80%, iar scurgerile de apă aduceau cheltuieli neprevăzute primăriei locale. “Proiectul a fost realizat în trei etape, în care au fost efectuate lucrări de forare a sondei arteziene, construcția rețelelor electrice, reabilitarea și construcția rețelelor de apă, precum și amenajarea teritoriului. Din costul total al proiectului, 15 la sută din mijloace financiare reprezintă contribuția autorităților locale”, a precizat  primarul comunei Chetrosu, Leonid Zalevschi.

Apeductul renovat din Todireşti va fi gestionat de Întreprinderea Municipală ”Chetrosu”.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17009339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!