ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Căuşeni s-a înfrăţit cu judeţul Dâmboviţa din România

12:37 | 02.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Raionul Căuşeni şi judeţul Dâmboviţa (România) au stabilit oficial ieri la Târgovişte relaţii de înfrăţire. Înţelegerea de cooperare a fost semnată într-un cadru festiv de către conducătorii celor două unităţi teritorial-administrative, transmite MOLDPRES.

Gazda evenimentului, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa, a subliniat importanţa istorică a acestei înfrăţiri, încheiată în data când este sărbătorită Ziua Naţională a României. „Este un eveniment care vine să reconfirme ideea de unitate naţională şi frăţie”, a menţionat Alexandru Oprea.

La rândul său, preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban, a apreciat susţinerea partenerilor de peste Prut pe care o vede ca un început de reîntregire a neamului. „Am găsit aici prieteni, am găsit susţinere, oameni cu suflet mare şi idei de ajutor. Sunt nişte idealuri la care ţinem foarte mult”, a precizat Nicolae Gorban.

Tot ieri, a fost semnat şi primul acord de colaborare, la nivel educaţional, între administraţiile judeţului Dâmboviţa şi raionul Căuşeni.

În prezent judeţul Dâmboviţa are încheiate Acorduri de înfrăţire cu trei raioane din Republica Moldova – Ştefan Vodă, Ialoveni şi Căuşeni.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17009401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!