ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu şeful reprezentanței BERD în R. Moldova

17:16 | 14.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Dmitri Gvindadze, şeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, care îşi încheie mandatul în ţara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, Premierul i-a mulţumit oficialului european pentru sprijinul BERD în implementarea programelor de modernizare a ţării noastre şi, în particular, pentru implicarea personală în promovarea standardelor europene în economia Moldovei şi  susţinerea sectorului privat.

Oficialii au avut un schimb de opinii privind impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării şi a luptei împotriva corupţiei. În acest sens, s-a discutat despre proiectul de lege pentru limitarea abuzurilor instituțiilor de forță asupra agenților economici.

Dmitri Gvindadze a menţionat că BERD rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova, apreciind eforturile Guvernului pentru fortificarea sectorului bancar şi crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri. În special, oficialul european a apreciat activitatea Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, menţionând eficienţa platformei în asigurarea dialogului permanent cu mediul de afaceri din ţară.

img17009765

img17009765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!