ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ascensoarele din capitală mai vechi de 43 de ani vor fi schimbate

12:19 | 18.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 37 de ascensoare din capitală, mai vechi de 43 de ani, vor fi schimbate. În acest scop din bugetul municipiului Chişinău vor fi alocaţi peste 19 milioane de lei. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul interimar Silvia Radu, la finele şedinţei operative a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, banii vor fi luaţi din rezervele Direcției locativ-comunale din Chișinău. „Era nevoie de 24 milioane, dar am convenit că din 19 milioane se vor face lucrările. Din acești bani, vor fi schimbate lifturile care au o vechime de peste 43 de ani”, a spus Radu.

La începutul săptămânii trecute, directorul Întreprinderii Municipale Specializate „LIFTSERVICE", Ion Stanciu, a comunicat că peste 90 la sută din cele 2395 de ascensoare aflate în gestiunea fondului locativ din municipiul Chişinău au termenul de exploatare expirat.

”Potrivit legii, termenul de exploatare a unui ascensor este de 25 de ani, după care acesta trebuie schimbat sau modernizat. În capitală, practic toate ascensoarele, în proporție de peste 90%, au termenul de exploatare depășit, iar 20 la sută au peste 40 de ani”, a precizat Stanciu.

Conform datelor serviciilor municipale, pentru instalarea unui ascensor nou este nevoie de aproximativ 700 mii de lei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17009841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!