ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul de modificare a Constituției nu a întrunit numărul necesar de voturi

15:13 | 21.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Proiectul ce prevedea majorarea numărului de magistraţi la Curtea Constituţională de la şase cum este în prezent, la şapte, nu a întrunit astăzi numărul necesar de voturi în Legislativ, comunică MOLDPRES.

Iniţiativa  de modificare a Legii Supreme aparţine Ministerului Justiţiei şi a fost prezentată în faţa deputaţilor de secretarul de stat de la acest minister, Nicolae Eşanu.

Potrivit proiectului, Curtea Constituțională urma să fie formată din șapte judecători, cu unul mai mult decât în prezent. Prerogativa de a numi cel de al şaptelea magistrat  trebuia să aparţină şefului statului.

O altă modificare propusă de MJ se referea la perioada mandatului judecătorilor Curții Constituționale care urma să fie majorat de la şase ani la nouă ani. Totodată, acesta nu putea fi reînnoit.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17009945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!