ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova ar putea numi un nou ambasador în Republica Moldova

08:48 | 26.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova ar putea fi numit Oleg Vasnețov, șef al Departamentului pentru relații cu subiecții federației, parlamentul și asociațiile obștești al Ministerului rus de Externe. Despre aceasta scrie ziarul „Kommersant”, citat de MOLDPRES.

Vasnețov îl va înlocui pe ambasadorul Farid Muhametșin, care va împlini 71 de ani la sfârșitul lunii ianuarie, vârstă ce depășește limita pentru aflarea în serviciul public.

Noul ambasador lucrează la Ministerul Afacerilor Externe din anul 1975. Vorbește trei limbi: engleza, franceza și bulgară. A lucrat în cadrul Departamentului pentru relații culturale al UNESCO și Departamentul pentru relații cu regiunile din Rusia, parlamentul și asociațiile obștești, precum și în ambasadele Federației Ruse din Sofia, Paris și Kinshasa (Congo).

Ziarul scrie că Vasnețov va intra în funcție în luna martie 2018.

(Editor A. Răileanu)

img17010023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!