ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a criticat învestirea noilor miniștri

12:05 | 10.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Șeful statului, Igor Dodon, a criticat astăzi învestirea în funcții a noilor membri ai Guvernului Filip, transmite MOLDPRES.

Oficialul a specificat că miniștrii numiți azi ar fi lipsiți de legitimitatea cuvenită. „În alt context politic și geopolitic, ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însa, când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoțiile”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Totodată, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat astăzi că la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a parlamentului, „formațiunea va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului”.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, a specificat că „prin inițiativa socialiștilor se încearcă realizarea intenției șefului statului de a nu admite ca noii miniștri să activeze în cadrul Guvernului Filip”. „PDM nu va susține această inițiativă, prin care se demonstrează că liderul PSRM rămâne a fi Igor Dodon”, a spus Gămurari.

Miniștrii desemnați au depus astăzi jurământul de învestire. Decretele de numire în funcţie au fost semnate de speakerul, Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de Președinte al țării, după ce Igor Dodon a respins repetat candidaturile propuse de premierul Pavel Filip.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18000143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!