ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

09:14 | 11.01.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, a depus ieri Jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii festive la Reşedinţa de Stat, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE. 

În cadrul ceremoniei de prezentare a noului Ministru la sediul MAEIE, Premierul Pavel Filip i-a urat succese în exercitarea mandatului încredinţat.

La rândul său, Ministrul Ulianovschi a subliniat că obiectivele şi eforturile politicii externe ale Republicii Moldova rămân constante în vederea promovării eficiente a intereselor naţionale, precum şi a evocat priorităţile mandatului său. Printre acestea pot fi enumerate: eficientizarea serviciului diplomatic, consolidarea rolului MAEIE în coordonarea politicii externe, atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi pe cea multilaterală, aprofundarea dialogului cu statele membre ale Uniunii Europene, alte state europene, în vederea asigurării sprijinului în realizarea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova pe dimensiunea integrării europene, aplicarea diplomaţiei inteligente, cu un accent mai mare pe diplomaţie publică şi accesul la servicii consulare de calitate şi debirocratizate, dezvoltarea diplomaţiei economice, stabilirea unui dialog deschis şi accesibil cu mass-media.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!