ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii investighează mai multe cazuri de trădare de patrie, susține șeful PCCOCS

10:57 | 24.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Procurorii investighează în prezent mai multe cazuri de trădare de patrie. Declarația a fost făcută de către șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Procurorul a specificat că dosarul inițiat pentru trădare de patrie pe numele fostului deputat, Iurie Bolboceanu, este primul caz, care a fost dus până la capăt, iar în scurt timp magistrații urmează să pronunțe o sentință.

„Dacă vorbim despre securitatea statului vreau să vă aduc aminte cazul de trădare de patrie care a fost monitorizat și a fost mediatizat destul de larg, cazul Bolboceanu. În acest dosar, acum suntem în așteptarea unei sentințe. Personal, nu pun la îndoială că aceasta va fi una de condamnare”, a spus Chitoroagă.

Șeful PCCOCS a menționat că, în prezent, „există mai multe persoane care, în schimbul unor sume de bani, sunt gata să se implice în politica externă și să întreprindă diferite acțiuni ce sunt periculoase pentru securitatea statului”.

Iurie Bolboceanu a fost reținut în martie 2017 într-un dosar de spionaj și trădare de patrie în interesul Federației Ruse. Acesta ar fi fost racolat în urmă cu mai mulți ani de serviciile secrete străine, cărora le-ar fi transmis sistematic informații cu caracter secret, în dauna R. Moldova. În schimbul informațiilor oferite, Bolboceanu ar fi fost remunerat financiar.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul parlamentar riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18000526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!