ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Daniel Ioniță: „Intrarea Băncii Transilvania pe piața din R. Moldova va aduce practici europene și va influența pozitiv economia țării”

14:37 | 26.01.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Intrarea Băncii Transilvania (BT) pe piața din R. Moldova, prin procurarea unui pachet de acțiuni de la Victoriabank, va aduce practici europene și va influența pozitiv economia țării. Declarația a fost făcută în seara zilei de ieri de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, această decizie este una strategică. „Este un pas cu un impact economic important atât pentru R. Moldova, cât și pentru România. Banca Transilvania a preluat Victoriabank, care are o infrastructură bună aici”, a declarat Ioniță.

Ambasadorul a specificat că Banca Transilvania va aduce în Republica Moldova practici europene, ce vor veni în susținerea cetățenilor și a domeniului de business.

„Reprezentanții de la BT au cântărit bine această decizie și s-au asigurat că totul e în ordine cu acțiunile procurate de la Victoriabank. În prezent, prevederile legislative și procedurile de lucru din sistemul bancar din R. Moldova respectă pe deplin standardele europene în materie, iar odată ce s-a întâmplat anterior în sistemul bancar de aici, credem că cel puțin, pentru o perioadă lungă de timp, o situație similară nu mai este posibilă. Banca Transilvania va veni cu niște produse bune pentru cetățenii de aici, în special pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, de aceea cred că rezultatul va fi pozitiv pentru situația economica din R. Moldova. Mă bucur că oamenii de afaceri din România vor fi încurajați să investească în R. Moldova”, a menționat diplomatul român.

Banca Transilvania din România a anunțat săptămâna trecută că a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din R. Moldova, având o participație de peste 66 la sută împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD). 

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de clienți, peste 7 000 de persoane în echipă şi peste 500 de sedii. Grupul Financiar Banca Transilvania este prezent în Republica Moldova de acum 10 ani, când a lansat compania BT Leasing MD, lider de piață în zonă ca valoare a finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18000632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!