ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistrații au pronunțat sentințe mai aspre pentru trei dintre inculpații din dosarul „La Soacra”

12:56 | 29.01.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Magistrații Curții de Apel Chișinău au pronunțat astăzi sentințe mai aspre pentru trei dintre inculpații din dosarul „La Soacra”. Totodată, instanța a menținut condamnarea expusă pe numele administratorului cafenelei, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, administratorului cafenelei, Andrei Iarîna, i-a fost menținută sentința de condamnare de 7 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Totodată, funcționarul responsabil de apărarea împotriva incendiilor, Sergiu Popel, a primit încă un an de închisoare din partea Curții de Apel Chișinău. Acum, acesta urmează să ispășească 7 ani de închisoare în penitenciar de timp semiînchis, cu privarea de a ocupa funcții publice pe un termen de 12 ani. Anterior, acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

De asemenea, specialistul în cadrul Direcției municipale Comerț, Ludmila Boșcălean, care anterior a fost achitată, acum a fost condamnată la 6 ani și 6 luni de închisoare în penitenciar de timp semiînchis, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe un termen de 11 ani.

Aceeași sentință a fost emisă și pentru angajatul Centrului Municipal de Sănătate Publică, Vasile Toma, care anterior a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Pe 9 ianuarie 2016, un incendiu puternic s-a produs în cafeneaua „La Soacra” din Piaţa Agroalimentară Centrală a capitalei, după ce în local a explodat o butelie cu gaz. În urma incidentului, patru persoane au decedat, iar 13 au fost rănite.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18000671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!