ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O creșă socială pentru copii în dificultate a fost deschisă la Bălţi

12:56 | 01.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. O creşă socială a fost deschisă ieri la Bălţi pe lângă o grădiniţă locală, specializată pentru copii cu dizabilităţi mintale. Serviciul va fi gratuit şi a fost creat de Asociaţia internaţională CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) împreună cu Primăria Bălţi, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu UNICEF şi Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale,  transmite MOLDPRES.

Deschiderea creşei a fost posibilă şi datorită susţinerii din partea Iniţiativei Comunitare a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a donat şase mii de euro în cadrul campaniei ROSTUL POSTULUI, demarată în 2017 pentru a colecta fonduri suplimentare pentru acest serviciu.

Creşa este destinată copiilor cu vârsta de la 4 luni până la 3 ani, care provin din familii defavorizate şi riscă să fie separaţi de părinţi din cauza sărăciei sau a altor dificultăţi de ordin social. „Este a şaptea creşă socială deschisă în municipiul Bălţi şi are menirea să vină în ajutorul familiilor care au nevoie de suport ca părinţii să poată munci, iar copilul să fie încadrat într-o formă de îngrijire şi educaţie”, a menţionat Liliana Rotaru, director CCF Moldova.

Din mijloacele donatorilor, spaţiul creşei a fost renovat şi dotat cu echipamentul necesar, cadrele didactice au fost asigurate cu materiale pentru procesul educaţional, iar  ulterior instituţia va fi gestionată de Primăria Bălţi. „Direcţiile de profil ale municipalităţii  vor lua sub control activitatea creşei, vor face investigaţiile necesare în familiile care vor solicita ajutor, astfel încât de acest serviciu să beneficieze copiii aflaţi în reală dificultate”, a precizat Irina Serdiuc, secretar al Primăriei mun. Bălţi.

Pentru a crea această creşă socială s-au cheltuit 350 de mii de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18000787

img18000787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!