ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi creată o Agenţie pentru Cercetare și Dezvoltare care va gestiona probleme legate de diasporă

14:15 | 03.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. O Agenție Națională pentru Cercetare și Dezvoltare va fi creată în luna februarie curent, care va fi subordonată Guvernului ca urmare a reformei administrației publice, transmite MOLDPRES.

În septembrie 2017, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative prin care a fost modificat Codul cu privire la știință și inovare al R. Moldova.

„Sper că astfel vom putea găsi soluții eficiente în ceea ce ține de aspectele de dezvoltare ale țării, având în vedere numărul mare de cercetători și reprezentanți ai mediului academic care locuiesc peste hotarele ţării. Indiferent de faptul că vor reveni pe o scurtă durată sau că vor reveni pentru totdeauna în țară, sau că vor contribui la distanță, orice contribuție va conta și va fi utilă”, a menționat Antonio Polosa, șeful Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie Moldova.

„Experiența acumulată de conaționalii noștri stabiliți peste hotare în științele atât umanitare, cât și exacte este foarte importantă. Această experiență poate servi pentru conceptualizarea unor politici publica bazate pe dovezi și pentru a identifica lacunele și aspectele politicilor publice ce trebuie de îmbunătățit”, a precizat Ghenadie Slobodeniuc, vicedirectorul Biroului Relații cu Diaspora.

Crearea acestei agenţii este bazată pe experiența Franței în conceptualizarea unei agenții asemănătoare – Agenția Națională pentru Cercetare.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!