ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au murit, iar 20 au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere care au avut loc în weekend

10:09 | 05.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Două persoane au murit, iar alte 20 au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere care au avut loc în zilele de odihnă, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Natalia Golovco, a precizat că în zilele de weekend pe traseele ţării au avut loc 16 accidente grave. 954 de conducători au fost stopaţi de poliţişti după ce au depăşit limita de viteză, iar 20 de șoferi au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate.

În aceeaşi perioadă, un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma intoxicării cu gaze emanate de o sobă defecă, iar altul a ajuns la spital în stare gravă după o deflagraţie produsă din cauza scurgerii de gaze de la o butelie.

Solicitată de agenţie, Liliana Pușcașu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a precizat că incidentul soldat cu decesul bărbatului de 98 de ani a avut loc în orașul Taraclia. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă. Incendiu în locuință nu a avut loc. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Un alt caz, în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 36 de ani, a avut loc duminică, 4 februarie, în orașul Nisporeni. O deflagrație a deteriorat o odaie într-o casă de locuit, iar o persoană a primit arsuri de gradul I, II, III fiind internată în stare gravă la spital. Primele cercetări arată că explozia s-a produs în urma scurgerii de gaze de la o butelie de tip propan butan.

Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 186 de incendii, în care au decedat 24 de persoane.

(Reporter A. Zara, editor  A. Răileanu)

img18000864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!