ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din Glodeni au format propriul Consiliu raional

10:43 | 06.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Un Consiliu raional al Tinerilor (CRT) a fost creat recent în raionul Glodeni. Acesta are scopul de bază să asigure participarea tinerilor în procesul decizional la nivel de administraţie publică locală, transmite MOLDPRES.

Potrivit regulamentului, aprobat la Adunarea generală a delegaţiilor din toate localităţile raionului, Consiliul Tinerilor va crea un mediu oportun pentru dialog şi comunicare cu factori de decizie, precum şi cu alţi actori sociali, abordând probleme de interes pentru tineri.

“Ne-am propus să oferim posibilităţi  tinerilor  pentru a învăţa practica cetăţeniei active, a exprimării, comunicării, negocierii, luării deciziei şi evaluării, pentru a  dezvolta abilităţi de lider. Ne dorim să fim responsabili în privinţa identificării şi soluţionării propriilor probleme, dar şi să excludem oricare formă de discriminare”, au declarat tinerii din Glodeni.

Oxana Albu, vicepreşedinte al raionului Glodeni, a salutat crearea organizaţiei pe care o vede drept o “platformă ce va permite tineretului din raion să se implice activ în viaţa publică, cu aplicarea unor metode şi viziuni moderne”.

În perioada următoare, CRT îşi va alege conducerea, care va fi votată după  prezentarea şi selectarea programelor de activitate. De asemenea, Consiliul va aproba sigla și sloganul organizației, va crea pagini oficiale pe rețele sociale, va iniția alte acțiuni organizatorice necesare pentru buna desfășurare a activității.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18000900

img18000900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!