ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul susţine apostilarea actelor de studii emise în regiunea transnistreană

17:06 | 07.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Actele de studii eliberate începând cu anul 1992 de către instituţiile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi mun. Bender vor fi apostilate, transmite MOLDPRES citând Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În acest sens, Executivul a aprobat astăzi o hotărâre privind completarea cadrului normativ în vigoare cu reglementări care vor permite aplicarea apostilei pe actele emise în regiunea transnistreană, în particular de Universitatea „T.G. Şevcencko” din Tiraspol. 

Astfel, tinerii din stânga Nistrului vor avea posibilitatea să-şi continue studiile şi să se angajeze în câmpul muncii în străinătate.

Actele de studii vor fi elaborate conform standardelor şi recomandărilor experţilor europeni. Modelul formularului va fi unul neutru, aprobat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Totodată, sigiliile şi ştampilele nu vor conţine simboluri de stat, simboluri ale altor formaţiuni de tip statal sau însemne şi menţiuni care pot fi asimilate acestora.

img18000971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!