ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parcul de ambulanţe va fi reînnoit în totalitate în anul 2018

12:11 | 16.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Parcul de ambulanţe din Republica Moldova va fi reînnoit în totalitate în anul 2018. Declarația a fost făcută de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar procurarea ambulanțelor noi la nivel național va schimba spre bine calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență.

„Parcul de ambulanță nu a fost reînnoit de la declararea Independenței. Până în prezent au existat doar anumite donații. Pentru anul 2018, Guvernul a alocat 273 mln de lei pentru procurarea ambulanțelor noi, care vor fi performante și dotate corespunzător. Acestea urmează să ajungă în fiecare raion din țară”, a spus Boris Gâlca.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din suma alocată urmează a fi procurate circa 300 de ambulanțe. În prezent, în țară există 366 de ambulanțe.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!