ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile guvernamentale vor fi modernizate cu sprijinul Băncii Mondiale

13:02 | 01.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Serviciile guvernamentale vor fi modernizate şi digitalizate. Un Acord de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și un Acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare care prevăd acest lucru au fost ratificate astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Documentele stabilesc acordarea a două împrumuturi, unul în valoare de 15 milioane de dolari, oferit de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, și altul de cinci milioane de dolari, oferit de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”. Ambele instituții financiare fac parte din Grupul Băncii Mondiale. 

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus şi numărul de documente necesare, dar și durata de prestare a serviciilor publice.

Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu) 

img18001666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!