ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 6 martie 2018

18:24 | 05.03.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituțională (CCM) va examina sesizarea nr. 10g din 24.01.2018 privind excepția de neconstituționalitate unor prevederi din art.10 pct.4 și pct. 5 din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi nr. 845 din 03 ianuarie 1992.

Ora 10.00, CCM.

***

Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară și Comisia mediu și dezvoltare regională se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00-12.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga va discuta cu reprezentantele Coaliției Naționale ”Viața fără Violență în Familie” despre respectarea drepturilor femeilor. Discuțiile au loc în contextul Zilei internaționale a femeii.

Ora 11.00, bir. 114, Parlamentul Republicii Moldova.

*** 

Comisia agricultură și industrie alimentară va audia reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu privire la reforma sectorului știință și cercetare în domeniul agricol.

Ora 12.00, biroul 718 B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Camera de Comerț și Industriei a Republicii Moldova (CCI) în colaborare cu Asociaţia Germană pentru Cooperare Internaţională invită la deschiderea oficială a Proiectului de instruire practică pentru Administrația Publică Locală ”EUREM – Manager Energetic European”.

Ora 9.30, CCI, sala de şedinţe, et. 2, bd. Ştefan cel Mare, 151.

***

Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova în parteneriat cu proiectul Agricultura Performantă în Moldova finanțat de USAID și Fundația HEKS în Moldova organizează Forumul Național al Strugurilor de Masă. Forumul va întruni peste 100 de producători și exportatori de struguri din Republica Moldova, precum și experți naționali și locali pentru a discuta provocările și perspectivele de dezvoltare ale sectorului. 

Ora 10.00, sala de conferințe a Institutului Muncii, str. Zimbrului 10.

***

Va avea loc semnarea Convenției Colective la nivel de ramură între Asociația Patronală din Industria Ușoară și Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Ușoară.

Ora 10.00, Hotelul Regency, str. Sfatul Țării 17, sala de conferință et 1.

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va lansa Programul de lectură Chişinăul citeşte, ediţia a XV-a.

Ora 11.00, Filiala „Onisifor Ghibu”, str. N. Iorga, 21A.

***

Grupul francez Up invită la lansarea mărcii Up pe piața din Republica Moldova. În cadrul acestui eveniment, grupul  va prezenta, în premieră, o soluție inedită dedicată angajatorilor pentru motivarea angajaților - tichetele de masă.

Ora 12.00, Hotelul Radisson Blu Leogrand, sala Begonia, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Asociația obștească CPDF „Sirius” invită la conferința de presă cu tema: „Un milion două sute de mii de oameni susțin deja Unirea”.

Ora 12.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Apă-Canal Chișinău de comun acord cu compania Orange invită reprezentanții mass-media la lansarea proiectului Smart Water Meters Solutions. Organizatorii vor prezenta soluții menite să optimizeze consumul de apă și să diminueze cota-parte cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Ora 13.00, S.A. Apă-Canal Chișinău, et. 7.

***

Ivan Diacov, ex-procuror al mun. Chișinău, organizează o conferinţă de presă cu tema: „Despre cererea prealabilă a fostei judecătoare Lilia Vasilevici care solicită dezmințirea informației făcută publică în conferința de presă din 27.02.2018, în lumina prevederilor Legii nr. 64 cu privire la libertatea de exprimare”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Oficiul Ambasadei Olandei la Chișinău, va organiza o discuție publică în ajunul Zilei Internaționale a Femeilor. 

Ora 14.00, hotelul Jolly Alon, Sala de Marmură, str. Maria Cebotari, 37.

***

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul expoziţiei de costume tradiţionale româneşti ”Zestrea Domniței D’ IA”.

Ora 15.00, str. 31 August, 115.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, se află, în perioada 5-6 martie a.c., într-o vizită oficială în municipiul Chişinău.

Programul vizitei la Chişinău a primarului general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, cuprinde:

Întâlnire oficială a primarului general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, cu primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Ora 10.00, Primăria municipiului Chişinău.

***

Primarii municipiilor Chişinău şi Bucureşti vor susţine declaraţii de presă.

Ora 10.30, Sala Rotundă a Primăriei municipiului Chişinău.

***

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, va vizita Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu”.

Ora 11.15, str. Nicolae Iorga, 21.

***

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, va vizita Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. 

Ora 12.30, str. Varşovia, 2.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!