ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat va fi creată prima şcoală de meserii

10:56 | 09.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Prima Şcoală de meserii din autonomia găgăuză urmează să fie deschisă la Comrat până la începutul lunii iunie, potrivit Marinei Semionova, şeful Direcţiei pentru cultură şi turism din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Funcţionarul de la Comrat a precizat că instituţia va fi amplasată în sediul fostei reşedinţe a guvernatorului autonomiei.

„În prezent, se perfectează documentaţia necesară pentru a reprofila reşedinţa başcanului în şcoală de meserii. Clădirea este într-o stare bună, trebuie doar să fie adaptată cerinţelor unei instituţii de învăţământ profesional”, a spus Marina Semionova, citată de gagauzinfo.md.

Şeful Direcţiei pentru cultură şi turism a menţionat că şcoala va fi gata până la finele lunii mai. „Cred că până la sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie, şcoala va putea fi deschisă pentru toţi doritorii. Instituţia va fi accesibilă nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, care vor dori să înveţe meserii noi. O atenţie deosebită va fi acordată meseriilor tradiţionale găgăuze”, a subliniat funcţionarul din UTA Gagauz-Yeri.

Instruirea la Şcoala de meserii din Comrat va fi gratuită.

Sediul reşedinţei başcanului nu este folosit de mai mult de zece ani. Conform unei dispoziţii recente a actualului guvernator, Irina Vlah, clădirea va fi renovată şi va fi adaptată necesităţilor unei şcoli de meserii.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!