ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Special al OSCE, Franco Frattini, va efectua o vizită în R. Moldova

10:43 | 16.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va efectua în perioada 26-28 martie o vizită oficială în Republica Moldova, relatează MOLDPRES.

În cadrul acesteia, Franco Frattini va avea discuții cu oficiali moldoveni și cu conducerea de la Tiraspol, inclusiv cu ambii reprezentanți politici. Totodată, acesta se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai formatului „5+2”.

„Sarcina mea, a Misiunii OSCE în R. Moldova și a partenerilor internaționali în procesul „5+2” este implementarea celor opt acorduri în anul curent. Cinci acorduri din „pachetul din opt puncte” au fost semnate în noiembrie anul trecut și trei acorduri importante rămân a fi realizate conform protocolului „5+2” de la Viena”, a spus oficialul.

Frattini a apreciat progresul realizat toamna trecută în procesul de reglementare și a salutat părțile pentru abordarea lor constructivă și asumarea responsabilității asupra acestui proces. „Încrederea dobândită prin acordurile obținute și implementate de părți va permite ca reglementarea să funcționeze. Aceasta este ceea ce va apropia ziua în care va fi posibilă o soluționare finală. Aștept cu nerăbdare să aflu mai multe în cadrul vizitei, precum și să analizez cum aș putea contribui la atingerea acestui scop”, a afirmat Frattini.

Vizita lui Franco Frattini are scopul de a stabili o dinamică pozitivă în procesul de reglementare și implementare a celor opt acorduri. Documentele vizează inclusiv libera circulație a persoanelor și vehiculelor peste podul Gura Bâcului-Bâcioc, care a fost recent deschis.

Aceasta este prima vizită a lui Franco Frattini în țara noastră în calitate de Reprezentant Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!