ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Medicamentului a încheiat un memorandum de înțelegere cu instituţia similară din România

10:54 | 20.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. România va oferi suport Republicii Moldova în domeniul calității, eficacității și siguranței medicamentelor. Un memorandum în acest sens a fost semnat recent între conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) şi Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM), comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, documentul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute la București, în cadrul vizitei de lucru a delegației din Republica Moldova, de către directorul general AMDM, Vladislav Zara, și președintele ANMDM, Alexandru Velicu.

Potrivit memorandului, în scurt timp va fi stabilită o rețea de corespondență pentru schimbul de informații științifice și tehnice conforme cu legislația europeană și legislațiile naționale în vigoare.

La începutul lunii martie curent, un acord similar a fost semnat de AMDM cu instituţia similară din Bulgaria. Acordul prevede cooperarea pe toate domeniile, în special la capitolul autorizării medicamentelor şi dispozitivelor medicale. Totodată, documentul va permite extinderea portofoliului de medicamente, fabricate în Bulgaria şi comercializate pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

În anul trecut, AMDM a încheiat memorandumuri de colaborare cu structuri similare din Belarus, Polonia și Lituania. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!