ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată campania națională ”Contractul colectiv de muncă – garanția drepturilor tale”

18:45 | 20.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/.  „Contractul colectiv de muncă – garanţia drepturilor tale” este genericul unei campanii naţionale, lansată astăzi  de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), transmite MOLDPRES.

“Scopul acestei  campanii este de a atinge o creștere calitativă și cantitativă a contractelor colective de muncă și de a asigura respectarea cu strictețe a clauzelor care consolidează protecția salariaților din țara noastră”, a declarat la evenimentul de lansare Oleg Budza, președintele CNSM.

Potrivit lui Oleg Budza, “prin aceste acte juridice ajung să fie adoptate prevederi normative care garantează un nivel mai înalt de protecție pentru salariați, condiții mai favorabile pentru angajatori, creșteri de venituri în bugetul public și o mai bună funcționare a instituțiilor statului”.

Viorica Dumbrăveanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de asemenea a menţionat că contractul colectiv de muncă este un element cheie din perspectiva consolidării dialogului și parteneriatului social.

În opinia lui Leonid Cerescu, președinte al Confederației Naționale a Patronatului din R. Moldova, contractul colectiv de muncă reprezintă fundamentul relațiilor dintre angajatori și salariați, conduce spre crearea raporturilor juridice de muncă, consolidează  drepturile și obligațiunile părților implicate în procesul de aplicare a muncii angajate. Cerescu a specificat că prin organizarea acestei campanii a CNSM “va fi asigurată pacea socială la întreprinderile care au încheiat contracte colective de muncă”.

Evenimente prilejuite de lansarea campaniei naționale ”Contractul colectiv de muncă – garanția drepturilor  tale” se vor desfășura până la finele lunii martie, în municipiile Bălți și Cahul.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18002232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!