ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare

16:24 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare decât în prezent, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă remis de instituție, modificarea va permite debirocratizarea asistenței medicale primare și eficientizarea acesteia.

La fel, prin această măsură, autoritățile își propun utilizarea mai rațională a timpului planificat pentru consultație și îmbunătățirea comunicării între medic și pacient. Totodată, se dorește asigurarea unui acces echitabil şi sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale prestate pacienților.

Astfel, instituțiile medicale primare vor trebui să prezinte, trimestrial, doar îndeplinirea indicatorilor de performanță la următoarele categorii: prevenirea, depistarea precoce și supravegherea maladiilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a stărilor precanceroase și a cancerului, tuberculozei, datele privind gravidele și copiii.

Prin obținerea acestor date, ministerul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate, depistarea precoce a maladiilor şi supravegherea pacienţilor cu maladii cronice în condiţii de ambulator.

De asemenea, ministerul și-a propus continuarea activităților de debirocratizare a activității medicului de familie prin implementarea fișei medicale electronice și a certificatului de concediu medical electronic etc.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18003079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!