ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată cartea ”Poveștile bunicului Alexandru” de Alexandru Plăcintă

18:12 | 03.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. O carte intitulată „Poveștile bunicului Alexandru”,  semnată de scriitorul, pictorul și profesorul Alexandru Plăcintă, a fost lansată astăzi la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Apărută la o editură din București, antologia cuprinde 30 de  povești, scrise de autor timp de zece ani.

Solicitat de agenție, Alexandru Plăcintă a menționat că ediția include textele publicate în volumele ”Povestea Focului” (2012), ”Povești” (2013), ”Pomul fermecat” (2013), ”Povestea lui Aidin” (2014), ”Tainele lecției” (2015) și ”Peștera lutului auriu” (2017).

”Sunt adăugate 12 povești noi. ”Povestea privighetorii Dafi”, din volumul ”Povești”,  a fost pusă în scenă, în anul 2015, de către actorii Teatrului de revistă ”Ginta Latină” din Chișinău” și prezentată de elevi la Festivalul  Internațional de Teatru și Măști de la Vălenii de Munte,  România, obținând Marele Premiu”, a precizat autorul.

Pe marginea volumului au vorbit criticul de artă Constantin Spânu, scriitoarele Lidia Grosu și Renata Verejanu, iar compozitoarea Daria Radu și interpreta Diana Văluță, alături de elevi și studenți de la diverse instituții de învățământ, au susținut un recital muzical.

Alexandru Plăcintă s-a născut pe 7 mai 1951 în satul Semeni, raionul Ungheni. După absolvirea Universității de Stat din Moldova, a îmbinat munca pedagogică cu studierea picturii și desenului artistic. Este autorul cărților: ”Dragostea și bunătatea schimbă lumea”, ”Răsunet neîntrerupt”, ”Soarele ne e prieten”, ”În brațele universului” ș.a. Este pictor și multe din cărțile sale sunt ilustrate de autor. Autorul antologiei este redactor-șef pentru R. Moldova al portalului Literatură pentru Copii.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!