ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mike Pompeo a afirmat că o nouă reuniune Trump-Kim este mai probabilă după luna octombrie

17:52 | 26.09.2018 Categorie: Externe

Washington, 26 sep. /MOLDPRES/. Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că lucrează pentru organizarea următoarei reuniuni între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, dar a precizat că orice întâlnire de acest fel va avea loc cel mai probabil după luna octombrie a acestui an, informează AGERPRES și MOLDPRES, citând Reuters.

''Muncim intens pentru a fi siguri că sunt întrunite condiţiile necesare, astfel încât să putem obţine cât mai multe rezultate posibil în timpul summitului. Sperăm că acesta va fi în curând. Poate avea loc în octombrie, dar mai probabil cândva după'', a spus Pompeo într-un interviu pentru postul de televiziune american CBS News.

Donald Trump şi Kim Jong-Un au avut o primă întâlnire la 12 iunie în Singapore - prima între un lider nord-coreean şi un preşedinte american în exerciţiu.

Acest summit a avut un puternic ecou mediatic, însă rezultatele sale concrete, în special pe tema esenţială a denuclearizării Peninsulei Coreene, încă ridică semne de întrebare.

Textul declaraţiei comune semnate de Trump şi Kim, în care Phenianul se angajează în favoarea unei "denuclearizări complete a Peninsulei Coreene", rămâne unul vag.

Declaraţia a fost criticată de numeroşi experţi, deoarece ea nu menţionează alte două condiţii esenţiale ale Washingtonului, acelea ca denuclearizarea să fie de asemenea "verificabilă şi ireversibilă".

(Editor L. Alcază)

img18008597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!