ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Hâncești a fost deschis un Centru Multifuncțional al ASP

17:20 | 04.10.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Peste 100 de mii de locuitori din 63 de localități vor avea acces la servicii publice moderne într-un singur loc, după ce astăzi în Hâncești a fost inaugurat un centru multifuncțional care va deservi cetățenii după principiul ghișeului unic, informează MOLDPRES.

„În toate centrele noastre am implementat rândul electronic și programarea prealabilă. Serviciile sunt prestate după principiul ghișeului unic, iar acum se lucrează în vederea eficientizării proceselor noastre interne, astfel încât schimbul de informații să aibă loc între instituțiile statului, iar cetățeanul să vină doar cu buletinul, să nu cheltuiască nici timp, nici bani”, a declarat directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean. 

Prezent la eveniment, deputatul Anatol Zagorodnîi a afirmat că în cadrul centrului cetățenii vor beneficia de servicii moderne și operative, iar angajații vor avea condiții europene. Totodată, deputatul Angel Agachi a menționat că „odată cu deschiderea Centrului Multifuncțional Hâncești, reformele demarate la nivel național se fac simțite la nivel local”.

La Centrul Multifuncțional Hâncești cetățenii pot solicita, în particular, servicii de documentare și evidență a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile.

Solicitanții sunt deserviți de 21 de operatori conform rândului electronic și în baza programărilor prealabile. Pentru a spori calitatea deservirii, centrul este monitorizat atât video, cât și audio. 

Până în prezent, ASP a mai deschis centre multifuncționale în alte 29 de centre multifuncționale în diferite localități din țară.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază) 

img18008910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!